Luchtvaart- en Oorlogsmuseum

Luchtvaart- en Oorlogsmuseum

Duik in de fascinerende geschiedenis, met de focus op de indrukwekkende gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog! Het Luchtvaart- & Oorlogsmuseum Texel, strategisch gelegen bij het vliegveld, neemt je mee op een boeiende reis door de luchtvaartgeschiedenis van het eiland en onthult het aangrijpende verhaal van de Georgische Opstand. Texel, het laatste slagveld van Europa in 1945, kwam pas op 20 mei tot bevrijding.

De betovering van Texel Airport's geschiedenis

Wist je dat KLM in de jaren na de opening van het Texelse vliegveld in 1937 een directe lijndienst onderhield van Schiphol naar Texel? En al twintig jaar eerder had Texel een marine-vliegkamp voor watervliegtuigen. Het pronkstuk van het museum is een levensechte replica van de cockpit van een Lockheed Constellation.

Russenoorlog onthuld

Verdiep je in het oorlogsverleden met een speciale focus op de luchtbattles boven Texel. Talloze vliegtuigen stortten neer op en rond het eiland, gevolgd door de deportatie van 806 Texelaars naar Assen. Ontdek het verbijsterende verhaal van de Russenoorlog, waarbij 1.500 tot 2.000 mensen het leven lieten. Het Luchtvaart- & Oorlogsmuseum Texel brengt deze geschiedenis op indrukwekkende wijze tot leven.

Reactie plaatsen

  Kunnen we je helpen met jouw eigen Texel Tour? marcel slikker kleine foto

Neem vrijblijvend contact met ons, vul het onderstaande formulier in en druk op verzenden