maritiem en juttersmuseum flora

Maritiem & Juttersmuseum Flora

Maritiem- en Juttersmuseum Flora

Stap binnen in de intrigerende wereld van het Maritiem- en Juttersmuseum Flora, waar de ruige atmosfeer van strandjutten, loods- en reddingswerk en visserij tot leven komt.

Werelds grootste juttersmuseum 

Volgens de lokale jutters op Texel is Flora niet zomaar een, maar het allereerste en grootste juttersmuseum ter wereld. Het kloppende hart van de expositie is een kleurrijke verzameling voorwerpen die gedurende de afgelopen 75 jaar aanspoelden op de Texelse kust. De overvloed aan eigenaardige, grappige, en unieke items zal je verwonderen.

Op het uitgestrekte buitenterrein en de binnenplaats zijn vele opmerkelijke objecten deels opgevist door Texelse Noordzeevissers. Van ankers en boeien tot roeren en zelfs complete vliegtuigmotoren. Een visueel spektakel dat je niet mag missen!

Kindvriendelijk museum

Maritiem- en Juttersmuseum Flora is speciaal ontworpen voor gezinsuitjes. Kinderen kunnen genieten van een speurtocht door het museum, leuke spelletjes, en zelfs plaatsnemen in een echte reddingscapsule. De grote speeltuin met een speeltoren, schommels, sta-wip, een indrukwekkende kabelbaan van 30 meter en een uitgestrekte speelweide belooft uren plezier. Picknicktafels bieden een rustige plek om je eigen versnaperingen te nuttigen, en er is een gezellig museumcafé en terras.

TESO-stuurhuis bij Juttersmuseum Flora

Beleef de geschiedenis in het stuurhuis van het voormalige TESO (Texels Eigen Stoomboot Onderneming) schip 'Schulpengat'. Het stuurhuis maakt deel uit van het TESO-tentoonstellingspaviljoen, waar een indrukwekkende expositie over de TESO-veerdienst te bewonderen is. Een unieke kans om een kijkje te nemen in het maritieme verleden van Texel.

Reactie plaatsen

  Kunnen we je helpen met jouw eigen Texel Tour? marcel slikker kleine foto

Neem vrijblijvend contact met ons, vul het onderstaande formulier in en druk op verzenden