Over Texeltours

het verhaal

Texeltours: een overzicht


Het bedrijf Texeltours kent een rijke historie die teruggaat tot de jaren 80, een tijd waarin de familie Van Boven het oprichtte. Sinds 2005 is de onderneming in handen van vader Jos en zijn zoon Marcel Slikker. Wat begon met slechts 2 bussen en een taxibusje is uitgegroeid tot een bedrijf dat jaarlijks duizenden mensen vervoert met maar liefst 11 voertuigen van verschillende formaten.


In 2010 hebben we Taxicentrale Texel overgenomen van de familie Grootjen. Hiermee veranderde ook de naam van dit oer-Texelse taxibedrijf naar Taxi Texel.


Vanaf 2013 maakt Evenementenbureau Texel deel uit van ons bedrijf. Dit bureau specialiseert zich in de organisatie van bedrijfsevenementen, teambuildingsdagen en feestelijke familie-uitjes. Naast busreizen organiseren we nu complete bedrijfs- en groepsuitjes. In januari 2020 hebben we dit onderdeel verkocht aan Vakantiepark De Krim Texel.


Organisatieburo Dagje Texel is sinds 2013 een onderdeel van ons bedrijf. Dit bureau is gespecialiseerd in het organiseren van uitjes voor vrienden, families, verenigingen en bedrijven & instellingen. Als je een geslaagd dagje Texel wilt organiseren, ben je bij ons aan het juiste adres.


Sinds november 2015 verzorgen we uitjes in het Amsterdamse Bos en hebben we een volledig elektrische Bosbus die op zondagen in het seizoen een dienstregeling dwars door het Amsterdamse Bos onderhoudt. In 2016 hebben we ook een veerdienst onderhouden over het Nieuwe Meer. Alle activiteiten in Amsterdam zijn medio 2019 volledig overgedragen aan onze Amsterdamse partners.


In januari 2018 hebben we Solex Texel aan ons aanbod toegevoegd vanwege de toenemende vraag naar georganiseerde dagjes met een Solex. We hebben een flink aantal solexen aangeschaft om aan deze vraag te voldoen. Voor meer informatie kun je terecht op www.solex-texel.nl.


Als reactie op de vraag naar een elektrisch alternatief voor de solex, hebben we in april 2019 een aantal e-scooters genaamd Texel Cruiser aan ons verhuuraanbod toegevoegd. Hiermee kun je 100% elektrisch rijden over Texel en genieten van de hippe en trendy Texel Cruiser-ervaring.