Over Texeltours

het verhaal

Wat is nu Texeltours

Het bedrijf Texeltours heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de jaren 80, toen het werd opgericht door de familie Van Boven. Sinds 2005 is het bedrijf in handen van de vader, Jos en zijn zoon, Marcel Slikker. Het begon allemaal met slechts 2 bussen en een taxibusje, maar tegenwoordig vervoert Texeltours jaarlijks duizenden mensen van, over en naar het eiland met maar liefst 11 voertuigen in alle soorten en maten.


In 2010 hebben we Taxicentrale Texel overgenomen van de familie Grootjen. Dit betekende ook een naamsverandering voor dit oer-Texelse taxibedrijf, dat nu bekendstaat als Taxi Texel.


Sinds 2013 is Evenementenbureau Texel ook onderdeel van ons bedrijf. Dit bureau is gespecialiseerd in de organisatie van bedrijfsevenementen, teambuildingsdagen en feestelijke familie-uitjes. Naast het verzorgen van busreisjes, organiseren we nu ook complete bedrijfs- en groepsuitjes. In januari 2020 hebben we dit onderdeel verkocht aan Vakantiepark De Krim Texel.


Organisatieburo Dagje Texel is sinds 2013 onderdeel van ons bedrijf. Dit bureau is gespecialiseerd in het organiseren van dagjes voor vrienden, families, verenigingen en bedrijven & instellingen. Wanneer je een geslaagd Dagje Texel wilt organiseren, dan ben je bij ons aan het juiste adres.


Sinds november 2015 verzorgen we in het Amsterdamse Bos uitjes en hebben we een volledig elektrische Bosbus die op zondagen in het seizoen een dienstregeling dwars door het Amsterdamse Bos onderhoudt. In 2016 hebben we ook een veerdienst onderhouden over het Nieuwe Meer. Alle activiteiten in Amsterdam zijn medio 2019 volledig overgedragen aan onze Amsterdamse partners.


In januari 2018 hebben we Solex Texel aan ons aanbod toegevoegd vanwege de toenemende vraag naar georganiseerde dagjes met een Solex. We hebben een flink aantal solexen aangeschaft om aan deze vraag te voldoen. Voor meer informatie kun je terecht op www.solextexel.nl.


Als antwoord op de vraag naar een elektrisch alternatief voor de solex, hebben we in april 2019 een aantal e-scooters genaamd Texel Cruisers aan ons verhuuraanbod toegevoegd. Hiermee kun je 100% elektrisch rijden over Texel en genieten van de hippe en trendy Texel Cruisers.