Museum Waelstee

Museum Waelstee


Museum Waelstee op Texel is een historisch juweeltje, gehuisvest in een oude 17e-eeuwse boerderij. Gelegen in het schilderachtige dorpje De Waal, biedt het een fascinerende inkijk in het Texelse leven door de eeuwen heen.

Het is het levenswerk van Jan Lont, die zijn passie voor het verzamelen van historische objecten en het vastleggen van Texels geschiedenis heeft omgezet in dit prachtige museum. De collectie omvat duizenden items, van gereedschappen, kleding en meubels tot foto's en schilderijen.

Een hoogtepunt is de tentoonstelling over de geschiedenis van Texelse boerderijen, waar bezoekers ontdekken hoe deze werden gebouwd en hoe het boerenleven eruitzag. Een verzameling oude landbouwwerktuigen, waaronder een antieke dorsmachine, voegt een extra dimensie toe.

Een andere boeiende expositie belicht de rijke visserijgeschiedenis van Texel. Met een lange traditie als vissersgemeenschap, geeft de tentoonstelling een boeiend beeld van het leven van Texelse vissers en de diverse vissoorten die hier werden gevangen.

Museum Waelstee biedt ook educatieve programma's voor scholen en groepen. Leerlingen kunnen de geschiedenis van Texel verkennen en inzicht krijgen in het leven op het eiland door middel van rondleidingen, educatieve spellen en workshops.

De gezellige theeschenkerij nodigt uit tot een moment van rust met een kopje thee of koffie vergezeld van een stukje Texelse taart. De museumwinkel biedt diverse souvenirs en boeken te koop aan.

Museum Waelstee is een unieke schatkamer die essentiële inzichten biedt in de rijke geschiedenis van Texel.

Een bezoek is een must voor iedereen met interesse in lokale geschiedenis en cultuur. Het museum is geopend van april tot en met oktober, en de toegangsprijzen zijn zeer redelijk.

Reactie plaatsen

  Kunnen we je helpen met jouw eigen Texel Tour? marcel slikker kleine foto

Neem vrijblijvend contact met ons, vul het onderstaande formulier in en druk op verzenden