dagtocht texel voor groepen

Dagtocht Texel 

Bezoek beroemde bezienswaardigheden en lokale hotspots

Direct informatie opvragen

Inclusief Texelaar

tijdens de rondrit over Texel

Jaar rond

Dagelijks mogelijk

150+

Per jaar het eiland rond

texelse schapen

Verken het Prachtige Texel: Een Rondrit door het Diverse Landschap

Texel, het grootste Nederlandse Waddeneiland, is een parel in de provincie Noord-Holland. Met een landoppervlak van ongeveer 170 km² biedt dit eiland een overvloed aan natuurlijke schoonheid en unieke landschappen. Van polders tot brede zandstranden, duinen tot graslanden, heide, bos en kwelders, Texel heeft het allemaal te bieden. Laten we samen op ontdekkingstocht gaan en de prachtige landschappen van Texel verkennen!

De Diversiteit van Texel

Het eiland Texel heeft een gevarieerd landschap dat elke bezoeker betovert. Tijdens onze rondrit zullen we getuige zijn van de adembenemende diversiteit van dit Waddeneiland.

Polders en Bloemrijke Bollenvelden

In mei bloeien er rond Den Hoorn in het zuiden van Texel prachtige bollenvelden. Kleurrijke tulpen strekken zich uit zover het oog reikt, wat een betoverend gezicht is. De polders op Texel zijn ook het vermelden waard. Deze door mensen aangelegde gebieden, omringd door dijken, tonen de Nederlandse expertise in het omgaan met het waterrijke landschap.

Het Nationaal Park Duinen van Texel

Het zuidpunt van Texel wordt beheerd door het Nationaal Park Duinen van Texel, dat meerdere gebieden omvat, zoals De Duinen tussen Den Hoorn en De Koog, De Dennen, De Slufter en De Muy. Het park biedt een overvloed aan flora en fauna en is een ware schat voor natuurliefhebbers. Een rustige rit door deze gebieden geeft u de gelegenheid om dit natuurlijke paradijs te ervaren.

De Hoge Berg: Het Kloppende Hart van Texel

Vervolg onze reis en we komen aan bij de Hoge Berg, het geografische middelpunt van Texel. Deze lage stuwwal, ontstaan tijdens het Drenthestadium van het Saalien (de op een na laatste ijstijd), biedt een adembenemend uitzicht over het hele eiland. Met een hoogste punt van 15 meter boven NAP, kunt u genieten van een panoramisch uitzicht dat uw zintuigen prikkelt.

Het gebied rond de Hoge Berg wordt gekenmerkt door keileem, een harde en ondoordringbare laag die zorgt voor unieke landschapsvormen. Tuunwallen, die als grensafscheiding en windscherm fungeren, sieren het gebied en voegen een vleugje pittoreske schoonheid toe.

In 1764 werd het Doolhof, een bosje op de helling van de Hoge Berg, aangelegd en vandaag de dag is het een charmante plek om te verkennen. In de buurt bevindt zich ook de Zandkuil, het eerste insectenreservaat van Nederland, waar u versteld zult staan van de pracht van de natuur.

De Unieke Schoonheid van De Slufter

Een ander opvallend kenmerk van Texel is De Slufter, een bijzonder fenomeen aan de noordwestkust van het eiland. Dit gebied, omgeven door brede duinen, staat in open verbinding met de Noordzee. De Slufter ontstond na de aanleg van de ‘Zanddijk’ tussen het Oude Texel en Eyerland in 1629. Het gebied heeft een fascinerende geschiedenis van mislukte pogingen om de duinenrij te sluiten, wat heeft geleid tot de vorming van kreken en geulen.

Bij vloed loopt een deel van De Slufter onder water, en bij eb stroomt het water terug naar zee door de geulen. Dit proces heeft geleid tot slibvorming en verzilting, waardoor een uniek ecosysteem is ontstaan. Aan de oostkant van De Slufter bevindt zich de Eierlandse polder, terwijl de Zanddijk ertussen ligt.

Let op: De Slufter is vooral geschikt voor mensen die goed ter been zijn en/of gebruikmaken van het speciale gehandicaptenpad om de omgeving te verkennen.

Geniet van Texel's Prachtige Landschappen

Texel is een eiland vol verrassingen en een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Van de kleurrijke bollenvelden in het zuiden tot de indrukwekkende Hoge Berg en de unieke schoonheid van De Slufter, Texel biedt een onvergetelijke ervaring voor iedereen.

Kom en ontdek de adembenemende landschappen van Texel en laat u betoveren door de natuurlijke pracht die dit Waddeneiland te bieden heeft. Een rondrit over dit prachtige eiland zal u zeker verwonderen en inspireren. Mis deze unieke ervaring niet en laat u meevoeren door de betoverende schoonheid van Texel.

.
Informatie opvragen


                                       

Vragen over een dagtocht Texel

Is het ook mogelijk een dagtocht naar Texel te doen voor kleinere groepen?

Jazeker, vanaf 8 personen is dit mogelijk. Naar verhouding ligt de prijs per persoon dan wel hoger

Kunnen we zelf de invulling bepalen?

Geen probleem, in overleg met jullie regelen wij alles!

                                   

Kunnen we je helpen met meer informatie? 

Vul dan voor zover van toepassing onderstaande formulier in: