Blokarten

Blokarten op het Texelse strand

Tijdens de clinic Blokarten leer je strandzeilen over het Texelse strand. In een buggy met drie wielen en een zeil rijdt u binnen de kortste keren met een hoge snelheid over het strand. Blokarten is een activiteit die afhankelijk is van weersomstandigheden.  


Blokarten is zeilen over het strand. Je zit in een kart op drie wielen, met daar een zeil aan bevestigd. De wind blaast je vooruit, en jij stuurt het karretje met een stang in de goede richting. Je snelheid regel je door het zeil strak te trekken of juist losser te laten.

Blokarten (strandzeilen) geeft je wind in de zeilen en beneemt je de adem op het prachtige strand van Texel. Met de wendbare blowkarts, uitgerust met een stevig zeil, scheer je over het strand. Maak gebruik van de wind en ervaar het ultieme gevoel van vrijheid, waarbij het zand en water je werkelijk om de oren vliegen met snelheden tot soms wel 70 km p/u. 

De techniek is makkelijk, met een goede instructie en 10 minuten oefenen kom je al een heel eind. Dit is een heerlijk actief vrienden- of collega-uitje en perfect voor een vrijgezellenfeest

Aan locaties op Texel geen gebrek, want voor deze adrenaline verhogende strandsensatie kun je op Texel terecht.