blokarten op texel

Blokarten op het Strand van Texel: Snelheid en Sensatie

Blokarten is een spectaculaire activiteit die je absoluut eens geprobeerd moet hebben. Met een ingenieuze wagen, voorzien van een zeil van wel vijf vierkante meter, bereik je verbluffende snelheden over het strand van Texel. Als je op zoek bent naar een uitdaging vol snelheid en sensatie, dan is blokarten zeker iets voor jou.

Wat is blokarten?

Blokarten is een combinatie van zeilen en karten. De wagen, ook wel blokart genoemd, heeft drie wielen en een zeil dat aan een mast bevestigd is. Door de wind wordt de blokart voortgestuwd over het strand. Het is een uitdagende sport waarbij je snelheden tot wel 60 kilometer per uur kunt bereiken. Je hebt geen zeilervaring nodig om te kunnen blokarten, iedereen kan het leren.

Vereisten voor blokarten

Voor het blokarten zijn er twee belangrijke vereisten: wind en laag water. De activiteit vindt plaats op het strand en is daarom afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij weinig wind zal het lastig zijn om snelheid te maken en bij hoog water is er niet genoeg ruimte op het strand om te blokarten. Gelukkig is het op Texel vaak mogelijk om te blokarten omdat er vrijwel altijd wel voldoende wind en laag water is.

Blokarten op Texel

Het strand van Texel is een ideale locatie voor het beoefenen van deze uitdagende sport. Het brede strand biedt voldoende ruimte om te blokarten en de constante wind zorgt voor een geweldige ervaring. Bovendien kun je op Texel ook terecht voor andere activiteiten op het strand, zoals powerkiten en raften.

Conclusie

Blokarten op het strand van Texel is een unieke ervaring waarbij snelheid en sensatie centraal staan. Het is een uitdagende activiteit die voor iedereen toegankelijk is. Zorg wel dat je de activiteit plant op een dag met voldoende wind en laag water, zodat je optimaal kunt genieten van het blokarten. Kies voor blokarten op Texel en beleef een onvergetelijke dag op het strand!

Reactie plaatsen

  Kunnen we je helpen met jouw eigen Texel Tour? marcel slikker kleine foto

Neem vrijblijvend contact met ons, vul het onderstaande formulier in en druk op verzenden