powerkiten texelse strand

Powerkiten

Powerkiten op het Texelse strand

Aangekomen op het strand bij onze instructeur krijg je een korte en bondige uitleg over het Powerkiten. Na deze instructie kunnen de kites al snel de lucht in. Je krijgt de beginselen van het 'vliegeren' onder de knie en binnen enkele minuten vlieger je de kite van links naar rechts en door de powerzone!


Als je de beginselen van het Powerkiten onder de knie hebt kun je eigenlijk al snel een grotere powerkite krijgen. Deze grotere kites kunnen wel oplopen tot wel 5 m2! Met grotere kites ervaar je pas de krachten van de wind en kun je je helemaal laten meetrekken over het strand en heuse tricks toepassen.   


De meeste powerkites hebben 2 of 3 lijnen, 2 lijnen om mee te sturen (één aan elke kant van de bar) en een eventuele derde lijn die je om je pols bevestigd met een polsband. Deze derde lijn zorgt er voor dat je de kracht in de kite verliest wanneer je de bar (stuurstok) loslaat.

Ga powerkiten als je lekker wilt uitwaaien en actief bezig wilt zijn op het strand. Ervaar de ongelofelijke windkracht en houd de bestuurbare vlieger in bedwang. Een ideale strandactiviteit, niet alleen individueel, maar zeker ook met groepen! Leuk als vriendenuitje of voor een vrijgezellenfeest of bedrijfsuitje.