schapenboerderij de waddel

Schapenboerderij De Waddel

Schapenboerderij De Waddel, geleid door Jan-Willem Bakker en zijn familie, is een authentiek familiebedrijf waar schapen gemolken worden, schapenkaas wordt gemaakt en waar schapenfokkerij centraal staat. Genesteld in de prachtige omgeving van de Hoge Berg, biedt deze boerderij een verscheidenheid aan activiteiten en mogelijkheden voor zowel kleine als grote gezelschappen. Of je nu wilt genieten van een heerlijke boerenlunch op het erf of in de sfeervolle schapenboet, een ontspannende wandeling wilt maken door het nabijgelegen natuurgebied, of zelfs actief wilt deelnemen aan de voeding van de schapen, Schapenboerderij De Waddel heeft voor ieder wat wils.

Unieke Boerenlunch met (Seizoens)producten van De Waddel

Laat je verrassen door de smaakvolle boerenlunch die wordt geserveerd op Schapenboerderij De Waddel. Jan-Willem Bakker en zijn team maken gebruik van verse, lokale en seizoensgebonden ingrediënten van hun eigen boerderij. Of je nu een liefhebber bent van hartige broodjes met schapenkaas of liever geniet van een smaakvol Texels lamsvleesgerecht, de boerenlunch biedt een breed scala aan culinaire hoogstandjes. Terwijl je geniet van het heerlijke eten, vertelt de schapenboer je graag meer over de boerderij, de omgeving en zijn passie voor schapen.

Ontdek de Natuurpracht tijdens een Wandeling met Schapenhouder Jan-Willem Bakker

Stap in de schoenen van een schapenhouder en verken het adembenemende natuurgebied de Hoge Berg tijdens een wandeling onder begeleiding van Jan-Willem Bakker. Terwijl je geniet van de rust en schoonheid van het landschap, deelt de schapenboer zijn diepgaande kennis over de boerderij, de omgeving en het initiatief Dapper. Dit bijzondere project bundelt de krachten van meerdere boeren op Texel om natuur-inclusieve landbouw te bevorderen en kringlopen te sluiten. Na de wandeling wacht een heerlijke Texelse barbecue op je, waar je kunt genieten van onder andere Texels lamsvlees en andere producten van Schapenboerderij De Waddel.

Beleef de Historie van het Hoge Berggebied tijdens de Knapzaktocht

Verdiep je in de rijke historie van het Hoge Berggebied tijdens de Knapzaktocht van Schapenboerderij De Waddel. Wandel door het oude land van Texel en laat je betoveren door het glooiende landschap en de historische schatten die dit gebied herbergt. Tijdens de tocht geniet je van de heerlijke producten van De Waddel die je in je knapzak meekrijgt. Het door de boerin gebakken brood vormt de basis van een smakelijke lunch, die je zelf kunt beleggen met verse producten van de boerderij. Terwijl je wandelt, krijg je een routebeschrijving met uitgebreide informatie over de omgeving, waardoor je alles te weten komt over de boeiende geschiedenis van dit bijzondere gebied. Voor de kinderen is er een leuke speurtocht beschikbaar en na afloop wacht er een kleine verrassing. Kies uit de langere (5,3 km) of kortere (3,3 km) wandelroute en neem gerust je trouwe viervoeter mee, want honden zijn toegestaan (aangelijnd) op de korte route.

Ontdek de Schapenboerderij met het Gezin

Maak met het hele gezin een onvergetelijk avontuur mee op Schapenboerderij De Waddel. Rond 15.30 uur (in de winter rond 15 uur) ben je van harte welkom op de boerderij voor de werkbespreking, ook wel bekend als 'koppiestied' (tijd voor een kopje koffie). Samen met Jan-Willem Bakker en zijn team rijd je met de quad naar de top van de Hoge Berg, waar je kunt genieten van een adembenemend uitzicht op het omringende landschap. Tijdens deze rit vertelt de boer(in) vol passie over het landschap, de schapen en de unieke natuur van Texel. Vervolgens help je actief mee met het voeren van de schapen en lammeren. Je rijdt langs de percelen en geeft elk koppel schapen een smakelijke maaltijd. Je zult zien hoe blij en enthousiast de schapen zijn tijdens dit moment! Aan het einde van de middag neemt de boer hartelijk afscheid van jou en je gezin, wetende dat jullie een geweldige ervaring hebben gehad op Schapenboerderij De Waddel.

Meer weten over Schapenboerderij de Waddel? Neem vrijblijvend contact met ons op:

Reactie plaatsen

  Kunnen we je helpen met jouw eigen Texel Tour? marcel slikker kleine foto

Neem vrijblijvend contact met ons, vul het onderstaande formulier in en druk op verzenden