oestertocht waddenzee

Oestertocht op het Wad

Texel staat bekend om zijn heerlijke vis- en zeevruchtengerechten en de oestertocht op het Wad is een unieke manier om dit te ervaren. Tijdens deze tocht ga je samen met de Tesselse Oesterman Martin op zoek naar de beste oesterplekken langs de Waddenkust.

De tocht begint met een korte uitleg over de oester en zijn leefomgeving. Vervolgens ga je samen met Martin het Wad op om op zoek te gaan naar verse oesters. Martin weet precies waar je moet zoeken en vertelt onderweg alles over het Wad en zijn bijzondere natuur.

Wanneer er voldoende oesters zijn gevonden, is het tijd om deze te proeven. Martin opent de oesters en legt je uit hoe je deze het beste kunt eten. Ondertussen geniet je van een glaasje bubbels, brood en smeersels en de delicatessen van het Wad.

Tijdens de tocht is het belangrijk om stevige schoenen of laarzen aan te trekken, aangezien het Wad erg modderig kan zijn. Op blote voeten lopen is niet toegestaan.

Een oestertocht op het Wad is een unieke en onvergetelijke ervaring die je niet mag missen tijdens je verblijf op Texel.

Reactie plaatsen

Neem vrijblijvend contact met ons, vul het onderstaande formulier in en druk op verzenden