schapenboerderij texel bezoeken

Schapenboerderij Texel - Ontdek de Wereld van Texelse Schapen

Altijd al gedroomd van het knuffelen van schattige lammetjes? Die droom wordt werkelijkheid bij Schapenboerderij Texel, gelegen aan de prachtige Hoge Berg. Hier kunt u niet alleen genieten van knuffelsessies met pasgeboren lammetjes, maar ook getuige zijn van de dagelijkse geboorte van deze schattige diertjes. Ontdek daarnaast een scala aan andere betoverende activiteiten op deze idyllische boerderij.

Knuffelen met lammetjes bij Schapenboerderij Texel

Absoluut waar: Texel herbergt ongeveer net zoveel schapen als mensen! Beide tellen zo'n kleine 14.000 op het eiland. In het voorjaar komen daar nog duizenden lammetjes bij. Vooral de jonge lammetjes die voor het eerst naar buiten gaan, zijn een prachtig schouwspel. Vol energie dartelen en springen ze door de weilanden. De meeste schapenhouders vind je op het Oude Land van Texel.

Altijd al eens een lammetje willen knuffelen? Dat kan! Aan de rand van de Hoge Berg bevindt zich Schapenboerderij Texel. Hier kun je lammetjes knuffelen en dagelijks worden er vele lammetjes geboren. Ervaar ook tal van andere leuke activiteiten op deze boerderij.

Elke dag wordt er een demonstratie schapendrijven gegeven met Australian kelpies. Deze schaapshonden zijn gepassioneerd in hun werk en de boer laat zien dat hij zelfs niet achter een kudde schapen hoeft te rennen om ze naar een bepaalde plek te leiden.

Op het erf kun je het echte boerenleven ervaren. Zowel in het voorjaar als in de zomer zijn er dagelijks verschillende activiteiten. Naast schapen vind je op de boerderij ook kippen, konijnen, geiten, pony's, kalfjes en een ezeltje.


Reactie plaatsen

  Kunnen we je helpen met jouw eigen Texel Tour? marcel slikker kleine foto

Neem vrijblijvend contact met ons, vul het onderstaande formulier in en druk op verzenden