Rondleiding en proeverij Wijngaard De Kroon van Texel

Wanneer je Texel bezoekt, mag een bezoek aan Wijngaard De Kroon van Texel niet ontbreken. Deze bijzondere wijngaard is gelegen op het eiland en is de enige wijnboerderij in de Wadden. Hier groeien maar liefst 8500 druivenstokken van diverse druivenrassen, zoals de Johaniter-, Solaris-, Riesel- en Regentdruif.

Een rondleiding door de wijngaard is een unieke ervaring waarbij je meer leert over het ontstaan van deze prachtige wijngaard en het wijnmaakproces. Een enthousiaste gids vertelt je alles over de verschillende druivenrassen die hier groeien en welke invloed het Texelse klimaat heeft op de smaak van de wijnen.

Tijdens de rondleiding ontdek je de zorg en toewijding die nodig is om kwaliteitswijnen te produceren op Texel. Je leert over de teelt van de druiven, het belang van de juiste bodemgesteldheid en het tijdstip van de oogst. Het is fascinerend om te zien hoe de natuurlijke omstandigheden op Texel bijdragen aan de bijzondere smaak en karakter van de wijnen.

Na de rondleiding is het tijd voor een proeverij, waarbij je kunt genieten van drie van de eigen wijnen van Wijngaard De Kroon van Texel. Neem plaats in de sfeervolle proefruimte en laat je verrassen door de heerlijke smaken en aroma's die de wijnen te bieden hebben. Proef de verfijning en complexiteit van elke slok en laat je meevoeren door de unieke smaakbeleving.

Of je nu een doorgewinterde wijnliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig bent naar de Texelse wijncultuur, een bezoek aan Wijngaard De Kroon van Texel is zeker de moeite waard. Het is een kans om de passie en vakmanschap achter de lokale wijnen te ervaren en een stukje Texel in elke slok te proeven.

Maak je verblijf op Texel compleet met een fascinerende rondleiding en proeverij bij Wijngaard De Kroon van Texel. Laat je verrassen door de bijzondere wijnen die het eiland te bieden heeft en geniet van de unieke smaak van Texel.

Reactie plaatsen

  Kunnen we je helpen met jouw eigen Texel Tour? marcel slikker kleine foto

Neem vrijblijvend contact met ons, vul het onderstaande formulier in en druk op verzenden