bierproeverij op texel

Bierproeverij op Texel

Bierproeverij op Texel of in Noord Holland De tijd dat we bij bier automatisch aan pils dachten, is voorbij. De populariteit van de verschillende soorten (speciaal)bieren is snel gestegen. Als (internationaal) biersommeliers nemen we, Sil van Dijk, jullie graag mee in de wereld van bieren tijdens een bierproeverij op Texel of in Noord Holland.

Door bewust, aandachtig en intensief bier te proeven, genieten we er meer van. We zouden denken dat we altijd het bier proeven, maar als we letten op bepaalde dingen, proeven we meer verschil en ontdekken we steeds meer. We gaan de ingrediënten herkennen en merken wat bij onze smaak past.

Tijdens onze bierproeverij leren we bewust bier drinken. Het aandachtig proeven (of degusteren) bestaat uit kijken, ruiken en proeven. Daarnaast gaat het natuurlijk om genieten en gezelligheid!

Kijken

Hierbij kijken we naar de kleur, helderheid (helder, mistig, troebel) en de schuimvorming van het bier (geen of veel schuim, kleine of grote bellen, verdwijnt de schuimkraag snel of niet?).

Ruiken

Net als bij wijn kunnen we even walsen om het aroma beter te beoordelen. We beschrijven de geuren die we ruiken (hop, fruit, zoet, kruidig, vruchten, enzovoort). De geur leert ons wat de gisting en ouderdom van het bier is.

Proeven

 En tot slot… het proeven zelf. We drinken het langzaam en houden het even in de mond voordat we doorslikken. We laten de smaak even inwerken en vergelijken de smaak met wat we eerder geroken hebben. Wat is de bitterheid van het bier? De temperatuur van het bier heeft invloed op de smaak.

Reactie plaatsen

  Kunnen we je helpen met jouw eigen Texel Tour? marcel slikker kleine foto

Neem vrijblijvend contact met ons, vul het onderstaande formulier in en druk op verzenden