Havenvistijn Oudeschild: Ontdek de Wereld van Vis op Texel

Havenvistijn Oudeschild - Zaterdag 12 augustus 2023

Ben jij een liefhebber van vis en wil je meer weten over de fascinerende wereld van de visserij? Dan mag je het Havenvistijn in Oudeschild op Texel absoluut niet missen! Op zaterdag 12 augustus 2023 kun je je kennis over vis testen en alles ontdekken wat er te weten valt over visserijtechnieken en diverse vissoorten. Dit evenement is dé promotiedag van vis en visserij op Texel en belooft een dag vol plezier en culinaire hoogstandjes.

Leer van de vissers

Het Havenvistijn is de ideale gelegenheid om meer te weten te komen over de visserijwereld. Texelse vissers zullen aanwezig zijn om uitleg te geven over de verschillende visserijtechnieken die ze gebruiken en je kunt al je vragen stellen over het vangen en verwerken van vis. Ontdek hoe de visserij op Texel wordt uitgeoefend en leer meer over duurzame vangstmethoden en het belang van het behoud van visbestanden. Deze interactieve ervaring zal je kennis over visserij vergroten en je een dieper inzicht geven in de wereld van vis.

Demonstraties en verse vis

Tijdens het Havenvistijn kun je genieten van verschillende demonstraties die laten zien hoe vis wordt bereid en verwerkt. Je ziet experts in actie terwijl ze vis fileren, krabben pellen en garnalen sorteren. Dit is je kans om te zien hoe vakmanschap en kennis samenkomen in de visindustrie. Daarnaast is er volop gelegenheid om te proeven van de verse vis die rechtstreeks van de boten komt. Laat je verrassen door de smaken en geniet van de culinaire hoogstandjes die de Texelse vis te bieden heeft.

Een dag vol plezier

Naast de educatieve en culinaire ervaringen, is het Havenvistijn ook een dag vol plezier en entertainment. Er zal muziek zijn om de sfeer te verhogen en verschillende activiteiten voor jong en oud. Maak een wandeling langs de haven en bewonder de kleurrijke boten die klaarstaan om hun vangst binnen te halen. Breng een bezoek aan de kraampjes waar lokale ambachtslieden hun producten tentoonstellen en geniet van de gezellige en levendige sfeer die het evenement met zich meebrengt.

Praktische informatie

Het Havenvistijn vindt plaats op zaterdag 12 augustus 2023, van 13.00 tot 17.00 uur. De locatie is Oudeschild op Texel. Toegang tot het evenement is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving. Kom en geniet van een dag vol visplezier en ontdek de wereld van vis op het Havenvistijn in Oudeschild.

Veelgestelde vragen

Is het Havenvistijn geschikt voor kinderen? Ja, het Havenvistijn is geschikt voor het hele gezin. Er zijn activiteiten en entertainment voor jong en oud, waardoor het een leuke ervaring is voor het hele gezin.

Kan ik verse vis kopen tijdens het evenement? Ja, tijdens het Havenvistijn is er volop verse vis te koop. Maak van de gelegenheid gebruik om de heerlijke smaken van de Texelse vis te proeven en neem wat verse vis mee naar huis.

Moet ik mijn eigen eten en drinken meenemen? Nee, op het Havenvistijn zijn er verschillende kraampjes en eetgelegenheden waar je kunt genieten van heerlijke visgerechten en drankjes. Er is genoeg te ontdekken en te proeven!

Conclusie

Het Havenvistijn in Oudeschild is dé plek om je kennis over vis te testen en de wereld van visserij te ontdekken. Leer van Texelse vissers, geniet van demonstraties, proef verse vis en beleef een dag vol plezier en entertainment. Mis dit unieke evenement niet en kom naar het Havenvistijn op zaterdag 12 augustus 2023. We zien je graag daar!

Reactie plaatsen

  Kunnen we je helpen met jouw eigen Texel Tour? marcel slikker kleine foto

Neem vrijblijvend contact met ons, vul het onderstaande formulier in en druk op verzenden