Pre-Sail Texel - Het Perfecte Begin van Zeilavontuur op Texel

Pre-Sail Texel: Historische Schepen en Culturele Festiviteiten

Inleiding

Van dinsdag 27 juni tot donderdag 29 juni 2023 herleeft de rijke maritieme geschiedenis van Texel tijdens Pre-Sail Texel. Tijdens dit evenement zullen historische schepen weer voor anker gaan bij Texel, waardoor de Rede van Texel tot leven komt. Naast de indrukwekkende schepen zijn er ook diverse culturele festiviteiten, zoals zangkoren, optredens en foodtrucks. In dit artikel geven we een overzicht van Pre-Sail Texel, inclusief programma en tijden.

Een Terugblik naar de VOC-tijd

In de VOC-tijd was de Rede van Texel de drukste ankerplaats ter wereld. Schepen uit alle hoeken van de wereld legden hier aan om bevoorraad te worden en te wachten op gunstige wind om uit te zeilen. De Rede van Texel lag regelmatig vol met honderden schepen. Tijdens Pre-Sail Texel herleeft dit historische beeld, waarbij historische schepen opnieuw voor anker gaan bij Texel.

27 juni: Zangkoren en Podiumoptredens

Op 27 juni kunnen bezoekers genieten van een bijzondere openluchtuitvoering van 7 Texelse zangkoren op 2 podia in de haven van Oudeschild. Onder het genot van de prachtige zangkoren kunnen bezoekers zich laten meevoeren door de muziek en de gezellige sfeer van het evenement ervaren.

28 juni: Pre-Sail en Culturele Activiteiten

Op 28 juni vindt de Pre-Sail plaats in de haven van Oudeschild. Hier kunnen bezoekers genieten van diverse optredens op podia, smullen van heerlijk eten bij de foodtrucks en deelnemen aan de festiviteiten. Een bijzonder hoogtepunt is de Rede van Texel, die plaatsvindt in het Zeemanskerkje. Deze ceremonie neemt bezoekers mee terug in de tijd en biedt een kijkje in de maritieme geschiedenis van Texel.

29 juni: Bezichtiging van Tallships

Op 29 juni hebben bezoekers de gelegenheid om alle Tallships te bezichtigen op de Rede van Texel. Deze imposante schepen zijn een lust voor het oog en bieden een unieke kans om deze historische schepen van dichtbij te bewonderen. Na de bezichtiging zullen de Tallships de oversteek maken naar Den Helder voor Sail Den Helder.

Tijden van het Evenement

Hieronder vindt u de tijden van Pre-Sail Texel:

  • 27 juni: 19:30 - 21:30 uur
  • 28 juni: ca. 9:00 - 22:30 uur
  • 29 juni: ca. 10.00 - 16.00 uur

Het is raadzaam om de officiële website van het evenement te raadplegen voor de meest actuele informatie over het programma en de tijden.

Een Cultureel Maritiem Spektakel

Pre-Sail Texel biedt een unieke combinatie van historische schepen en culturele festiviteiten. Het evenement neemt bezoekers mee terug in de tijd en laat hen kennismaken met de rijke maritieme geschiedenis van Texel. Mis dit spektakel niet en geniet van de prachtige schepen, muziek en gezelligheid tijdens Pre-Sail Texel.

Reactie plaatsen

  Kunnen we je helpen met jouw eigen Texel Tour? marcel slikker kleine foto

Neem vrijblijvend contact met ons, vul het onderstaande formulier in en druk op verzenden