Overtocht naar Texel met de garnalenboot

22 september 2022

Overtocht naar Texel met de garnalenboot

Een onvergetelijke ervaring tijdens je bezoek aan Texel? Ga garnalenvissen én zeehonden spotten tijdens de overtocht met de garnalenkotter. Stap op in de haven van Den Helder en geniet van een unieke belevenis op de Waddenzee.

Garnalenvissen op de Waddenzee

Tijdens de overtocht naar Texel kun je genieten van het vissen op garnalen met de bemanning. De netten worden overboord gegooid en zodra deze weer aan boord komen, worden de garnalen gescheiden van de overige vangst. Met wat hulp van de bemanning leer je het pellen van de garnalen, zodat je kunt genieten van de lekkerste garnalen uit de Waddenzee.

Zeehonden spotten

De garnalenkotter heeft een geringe diepgang van slechts 60 cm, waardoor je in de buurt van de zandbanken komt waar zeehonden liggen te luieren. Tijdens laag water vaar je langs droogvallende gronden en kom je oog in oog te staan met deze prachtige dieren. Zowel kinderen als volwassenen mogen een kijkje nemen in de stuurhut, waarbij uitleg wordt gegeven over bijvoorbeeld de radar. Zo wordt deze vaartocht naar Texel voor jong en oud een leuke en interessante ervaring.

Ontdek de Waddenzee

Tijdens deze vaartocht kun je niet alleen garnalen vissen en zeehonden spotten, maar ook genieten van al het moois dat de Waddenzee te bieden heeft. De bemanning vertelt je graag meer over de omgeving en bezienswaardigheden. Zo is deze tocht niet alleen een culinaire belevenis, maar ook een educatieve ervaring.

Boek jouw tocht naar Texel

Wil jij ook garnalenvissen en zeehonden spotten tijdens de overtocht naar Texel? Boek dan nu jouw vaartocht met de garnalenkotter. Het is een onvergetelijke ervaring voor jong en oud, waarbij je de Waddenzee op een unieke manier leert kennen.


Reactie plaatsen

Neem vrijblijvend contact met ons, vul het onderstaande formulier in en druk op verzenden