boot naar texel

Boot naar Texel

Boot naar Texel

De veerboot naar Texel vaart élke dag. Je kunt als voetganger of fiets de overtocht maken, maar uiteraard ook met de auto, motor, camper, vrachtwagen of bus of touringcar.  Ontspan tijdens de oversteek en laat je meevoeren naar het eiland Texel. De overtocht met de veerboot duurt circa 20 minuten.

Boottijden

Iedere dag vertrekt de veerboot vanuit Den Helder op het halve uur vanaf 6.30 uur (behalve op zondag) tot 21.30 uur. Op zondagen van 1 april tot 1 oktober is de eerste afvaart om 7.30 uur, de rest van het jaar om 8.30 uur.

Vanaf Texel vertrekt de boot dagelijks op het hele uur naar Den Helder. De eerste boot gaat om 6.00 uur (behalve op zondag), de laatste om 21.00 uur. Op zondagen van 1 april tot 1 oktober is de eerste afvaart om 7.00 uur, de rest van het jaar om 8.00 uur.

Auto, motor, vrachtwagen en bus of touringcar met de boot

Kom je met je auto of motor naar Texel? Op de veerboten is plek voor ruim 300 voertuigen en 1750 passagiers. Al sinds 1907 verzorgt Texels Eigen Stoomboot Onderneming de overtocht naar Texel. De naam zegt het al, TESO is Texels eigen maatschappij! Het merendeel van de aandeelhouders is Texelaar. De TESO-veerboten varen elke dag, 365 dagen per jaar, ieder uur van Texel naar Den Helder en andersom. Dankzij de boot kom je snel en gemakkelijk met je auto of motor van Den Helder naar Texel. Reserveren is niet nodig.

Als voetganger de boot op

Wil je de auto achterlaten in Den Helder? Naast de Veerhaven is een gratis parkeerterrein, met een beperkt aantal plekken. Het kan dus zijn dat je in de omgeving van de Veerhaven moet parkeren. Ook voetgangers kunnen vooraf via internet of ter plaatse een ticket kopen. Wist je dat je slechts € 2,50 betaalt als je te voet bent? Dat maakt het nog leuker om naar Texel te gaan! 

De fiets mee naar Texel

Ook je (elektrische) fiets kan natuurlijk mee naar Texel. Er is een apart fietsendek aan boord waar de fietsen worden gestald tijdens de overtocht. Je kunt je fiets natuurlijk ook op Texel huren.

Groepsvervoer vanaf de Veerhaven van Texel met TexelTours

TexelTours biedt ook de mogelijkheid voor groepsvervoer vanaf de Veerhaven van Texel. Zodra je aankomt op het eiland, staat TexelTours klaar om jouw groep te verwelkomen en comfortabel naar de gewenste bestemming te brengen. Of je nu een hotel, accommodatie, attractie of andere locatie op Texel wilt bereiken, TexelTours zorgt voor een soepele en zorgeloze overgang. Met hun ervaren chauffeurs en ruime touringcars of minibussen is groepsvervoer met TexelTours vanaf de Veerhaven een handige en efficiënte manier om jouw groepsuitje op Texel te beginnen.

Meer informatie vind je op de website van de TESO - www.teso.nl

Reactie plaatsen

Neem vrijblijvend contact met ons, vul het onderstaande formulier in en druk op verzenden