bedrijfsuitje op texelse strand
Bedrijfsuitjes
Marcel
Bedrijfsuitjes
02/02/2024
1 min
0

De 4 succesfactoren van een geslaagd bedrijfsuitje

02/02/2024
1 min
0

De 4 succesfactoren van een geslaagd bedrijfsuitje

Er zijn 4 factoren die bepalen of een bedrijfsuitje een hoogtepunt is voor het personeel of een verplichting waar je nu eenmaal aan mee moet doen.

#1 Een bedrijfsuitje is ook ontspanning

De eerste succesfactor lijkt bijna een open deur; zorg ervoor dat het bedrijfsuitje ook ontspannend is. Helaas zijn er toch te veel organisatoren die deze factor lijken te vergeten. Niet zozeer de prestaties moeten centraal staan (immers dat gebeurt vaak al op de werkvloer) maar samen plezier maken, samen op het strand bezig zijn, samen e-chopper rijden, samen lunchen enzovoorts. Een té educatief karakter of een te duidelijk opgelegd Teambuilding doel kunnen het leuke bedrijfsuitje ineens tot een verplichting maken voor de collega's.

#2 Ontmoet elkaar tijdens het uitje op Texel

Het bedrijfsuitje moet elkaar in een andere omgeving, sfeer en situatie bij elkaar brengen. Dat is een succesfactor waardoor mensen elkaar met andere ogen zullen gaan zien. De vaste patronen van de werkvloer zijn ineens volledig weg. Creëer daarom gelegenheid én tijd voor het personeel om met elkaar contact te kunnen maken. Doe activiteiten zijn daarvoor ideaal, denk eens aan een Beach Challenge op het strand of die leuke Texel Rally met de Elektrische fatbikes. Deelnemers gaan samen aan de slag met elkaar, overleggen, spelen samen, zoeken samen naar oplossingen enzovoorts. Er ontstaat vanzelf op een natuurlijke manier contact tussen de deelnemers en de samenhang binnen het bedrijf zal groeien.

#3 Neem je de partners mee op het uitje? Een bewuste keuze bij het bedrijfsuitje

Elk bedrijfsuitje kan met of zonder partners plaatsvinden. Dat vergt vaak een keuze die verder gaat dan wat gezellig is. Het doel van het bedrijfsuitje naar Texel bepaalt dan eigenlijk de keuze. Is het doel gezelligheid, dan zijn de partners van harte welkom uiteraard, maar wil je meer samenhang tussen het bedrijf krijgen dan kun je weer beter alleen met het personeel op stap gaan.

#4 Een bedrijfsuitje is meer dan een teamuitje

Doorgaans heeft een bedrijfsuitje een ander doel en zeker een ander karakter dan het teamuitje. Het grote verschil zit hem erin dat bij een bedrijfsuitje iedereen van het bedrijf vaak meegaat, terwijl bij teamuitjes vaak alleen mensen meegaan die nauw met elkaar samenwerken (in een team). Bij het algehele bedrijfsuitje is vaak gezelligheid wat voorop staat, terwijl bij het teamuitje vaak verdieping gezocht wordt zoals bijvoorbeeld motivatie, kennismaking of Teambuilding. Als organisator van uitjes spelen we daar graag op in.

Neem eens vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden én hulp bij een bedrijfsuitje naar Texel.

Reacties
Categorieën