Incentive naar Texel, de meerwaarde van een eiland
12 augustus 2022 
2 min. leestijd

Incentive naar Texel, de meerwaarde van een eiland

Incentive naar Texel; de meerwaarde van een eiland

Een incentive is niet alleen leuk, maar wetenschappelijk bewezen een slimme investering!

In tijden van recessie crisis was het behouden van personeel relatief eenvoudig. Vaak dienden nieuwe mensen zich vanzelf bij je aan. In hoogtij dagen, en ook nu na of tussen Corona in, en met de inval in Oekraïne door de Russen echter, is het voor vele bedrijven een flinke uitdaging om kwalitatief goed personeel te vinden. Zijn de medewerkers dan eenmaal gevonden, dan blijft het een grote uitdaging om ze te behouden voor het bedrijf. 

Lijkt het te komen door krapte op de arbeidsmarkt? Of heeft het bedrijf wel genoeg te bieden voor nieuwe medewerkers? Reden misschien om ook de voorwaarden eens tegen het licht aan te houden. Want mensen komen niet uitsluitend voor het salaris maar willen ook een fijne werkomgeving hebben met leuke collega's.

Hoe creer je nou dat trots zijn op het bedrijf gevoel bij de medewerkers, hou houd je ze scherp en loyaal? Een incentive naar Texel kan daarin een goede rol spelen, enerzijds vanwege het creëren van een 'trots' gevoel maar ook de saamhorigheid en gezelligheid onderling.

Wetenschappers hebben uitgezocht dat niet alleen salaris maar ook zelfstandigheid, sociale contacten en uitdaging belangrijke elementen zijn om voor een bedrijf te kiezen. Je kunt onder sociale contacten ook wel de sfeer op de werkvloer verstaan, want een baan zonder leuke collegae of zonder gezelligheid is meestal geen lang leven beschoren. 

Maar uitdagende projecten of werkzaamheden betekenen vaak ook dat er veel gevraagd wordt van de mensen. Het zogenaamde Work hard, Play hard is een veelgebruikte term om dit harde werken te waarderen onder de medewerkers. En dan is wellicht een extra motivatie een incentive naar Texel voor veel mensen wel gewenst.

Een incentive is eigenlijk een combinatie van een beloning, waardering én sociale contacten op doen. Het houd de mensen gelukkiger en vaak blijven ze dan ook langer bij het bedrijf. En daar komt de charme van het eiland Texel om de hoek, het is namelijk echt even helemaal weg, maar toch dichtbij.  Het eiland heeft jullie veel te bieden op het gebied van activiteiten, maar ook eten en drinken of een overnachting is voor elke groep geen enkel probleem.

Start vandaag nog met het uitwerken van een doel; stel doelen om de mensen gelukkig(er) te maken en ze langer te behouden voor het bedrijf. Gelukkigere mensen zijn productiever, helpen beter met het bepalen van de doelen van het bedrijf en zorgen voor een positieve sfeer op de werkvloer.


Incentives nemen binnen het drieluik “motivatie – uitdaging – sociale contacten” een bijzondere rol in. Als echte Texelaars weten we als geen ander hoe een incentive reis  het geluk op de werkplek kan vergroten. Met ruim 30 jaar ervaring in het organiseren van unieke ervaringen, inspirerende zakelijke evenementen en het helpen van klanten om hun doelen te bereiken, helpen we je ook graag op weg naar succes.  


Over de schrijver
Ondernemende Texelaar en Quality Health Safety Environment officer in de recreatiebranche op Texel. Geboren en getogen in het vissersdorpje Oudeschild. Actief binnen Scouting Texel sinds 1988. Als jeugdlid, leidinggevende en sinds enkele jaren als bestuurslid (voorzitter van de Stichting Scouting Texel).
Reactie plaatsen