Workshop kaas maken bij de boerin
Workshop kaas maken bij de boerin
Boerin Manuela maakte vroeger zelf kaas op de boerderij. Nu geeft ze workshops kaasmaken, waarbij ze deelnemers kennis laat maken met dit prachtige ambacht. Je gaat terug in de tijd en ervaart hoe vroeger kaas werd gemaakt. In gepaste kleding die je van de boerin krijgt, maak je een eigen kaasje van verse warme melk, afkomstig van de melkkoeien die rondom de boerderij grazen.
Als de kaasjes onder de kaaspers liggen krijg je een rondleiding over de boerderij. Boer Anton laat je de stallen zien en vertelt over de melkkoeien. In de traditionele oude Schapenboet vind je landbouwwerktuigen, gereedschappen en huishoudelijke artikelen uit grootmoeders tijd. Na de rondleiding wordt de workshop afgerond. De kaasjes blijven minimaal drie dagen op de boerderij voor hun pekelbad en het coaten. Ze kunnen daarna worden opgehaald, of eventueel opgestuurd. Na 14 dagen is je kaasje rijp en kun je er heerlijk van genieten!
De workshop is inclusief koffie/thee/limonade met koek, het proeven van diverse soorten kaas!