garnalenvissen en zeehonden zien

Garnalenvissen en zeehonden zien

Garnalenvissen en Zeehonden Zien

Een Spannend Avontuur op de Waddenzee

Garnalenvissen is niet alleen leuk, maar ook een leerzame ervaring. Samen met een ervaren schipper ga je de Waddenzee op voor een onvergetelijke garnalenvistocht. Tijdens deze avontuurlijke tocht vangen we niet alleen garnalen, maar komen we ook andere fascinerende zeedieren tegen, zoals krabben, zeesterren en platvisjes. Het is een geweldige kans om deze dieren van dichtbij te bewonderen voordat we ze weer terugzetten in de zee. Bovendien worden de garnalen aan boord bereid, zodat je kunt genieten van een heerlijke verse maaltijd.

Wat staat er op het programma?

Met kapitein Herman van de TX20 of kapitein Robert Frido van de TX10 ga je op avontuurlijke wijze de Waddenzee verkennen. Zodra we de haven van Oudeschild achter ons laten, worden de netten uitgezet en begint het spannende avontuur.

Wat kunnen we vangen?

Tijdens deze tocht staat het vissen op garnalen centraal, maar onze vangst is veel diverser. Naast garnalen kunnen we krabben, zeesterren, knorhaantjes, pietermannen, platvisjes en zelfs mogelijk een zandhaai in onze netten aantreffen. Het is altijd een verrassing wat we zullen vangen!

Wat doen we met onze vangst?

Zodra we onze vangst aan boord hebben, plaatsen we deze in bakken op het dek. Op typisch Texelse wijze zal de schipper ons uitgebreid vertellen wat we allemaal hebben gevangen. Het is niet alleen leuk, maar ook zeer leerzaam voor zowel jong als oud. Na afloop van de uitleg zetten we, met hulp van de kinderen, alle gevangen dieren weer terug in zee.

En de garnalen?

De garnalen worden direct aan boord bereid in een grote kookpot. De schipper zal ons uitleggen hoe we ze moeten pellen, waarna we ze uitgebreid kunnen proeven. Verser dan dit heb je ze nog nooit gegeten!

Wat als het weer minder goed is?

Ook bij minder gunstig weer gaan we gewoon de zee op. Hoe meer wind, hoe avontuurlijker het wordt. Het voelt als een "Deadliest Catch" ervaring, maar dan op zijn Texels! Alleen bij zware storm zullen we niet uitvaren. Regen is geen probleem! Trek gewoon een regenjas aan en warm daarna lekker op bij de kachel in de kombuis. Bij mist of motregen is het Wad juist op zijn mooist en meest rustgevend.

Kunnen we zeehonden spotten?

Misschien wel! Hoewel het niet gegarandeerd is, biedt deze tocht een goede kans om zeehonden te zien. Houd er echter rekening mee dat de getijden dagelijks veranderen, dus de aanwezigheid van zeehonden kan variëren.

Hoelang duurt de tocht?

De garnalenvistocht duurt ongeveer 2 uur. Gedurende deze tijd zul je volop genieten van het vissen, het ontdekken van zeedieren en het ervaren van de prachtige Waddenzee.

Wanneer kunnen we meevaren?

De garnalenvistochten worden aangeboden van begin april tot begin november, van maandag tot en met zaterdag, om 10.30 uur en 14.00 uur. Van begin november tot begin april varen we op woensdag en zaterdag om 12.00 uur, en dagelijks tijdens de vakanties. Dit geeft je voldoende mogelijkheden om een geschikte dag en tijd te kiezen voor dit unieke avontuur op de Waddenzee.

Ontdek de Waddenzee en Beleef een Geweldige Garnalenvistocht!

Dompel jezelf onder in de schoonheid van de Waddenzee, ontdek de fascinerende zeedieren en geniet van een heerlijke garnalenmaaltijd aan boord. Deze garnalenvistocht biedt een unieke ervaring voor jong en oud, waarbij plezier en educatie hand in hand gaan. Boek nu jouw avontuur en maak je klaar voor een onvergetelijke dag op de Waddenzee!

Bijzonder geschikt voor een:


Voorbeeld arrangementen voor groepen


Meer weten over Garnalenvissen en zeehonden zien op Texel? Neem vrijblijvend contact met ons op:

Reactie plaatsen

  Kunnen we je helpen met jouw eigen Texel Tour? marcel slikker kleine foto

Neem vrijblijvend contact met ons, vul het onderstaande formulier in en druk op verzenden