garnalenvissen en zeehonden zien op de waddenzee

Garnalenvissen en zeehonden zien

Garnalenvissen en Zeehonden Zien: Een Onvergetelijk Avontuur op de Waddenzee

Stel je voor: een dag vol spanning en ontdekkingen op de Waddenzee, terwijl je samen met een ervaren schipper op garnalenvistocht gaat. Het is niet alleen ongelooflijk leuk, maar ook een kans om van dichtbij kennis te maken met het fascinerende zeeleven. Naast garnalen kom je oog in oog te staan met krabben, zeesterren en platvisjes, die je zorgvuldig bewondert voordat je ze weer terugzet in hun natuurlijke omgeving. En als kers op de taart worden de vers gevangen garnalen aan boord bereid, zodat je kunt genieten van een smakelijke, ultraverse maaltijd.

Wat kun je verwachten?

Kapitein Herman van de TX20 of kapitein Robert Frido van de TX10 neemt je mee op een avontuur dat je niet snel zult vergeten. Zodra we de haven van Oudeschild achter ons laten, begint de opwinding met het uitzetten van de netten en de jacht op garnalen.

Een gevarieerde vangst

Hoewel garnalen de hoofdprijs zijn, is onze vangst divers. Denk aan krabben, zeesterren, knorhaantjes, pietermannen, platvisjes en zelfs een zandhaai. Elke tocht is een nieuwe verrassing!

Wat gebeurt er met de vangst?

Zodra we aan boord zijn, worden de vangsten tentoongesteld in bakken op het dek. Onze schipper deelt zijn kennis over de gevangen dieren – een leerzame ervaring voor jong en oud. Na de uitleg helpen de kinderen om alle dieren weer veilig terug in zee te zetten.

Verse garnalen aan boord

De garnalen worden direct aan boord gekookt. De schipper laat zien hoe je ze moet pellen en daarna kun je ze verser dan ooit proeven. Een culinaire belevenis die je niet mag missen!

Weer of geen weer, we gaan

Zelfs bij minder goed weer gaan we de zee op. Meer wind maakt het avontuur des te spannender, vergelijkbaar met een Texelse versie van "Deadliest Catch"! Alleen bij zware storm blijven we aan wal. Regen? Geen probleem! Een regenjas en de warme kombuis maken alles goed. Bij mist of motregen is het Wad op zijn mooist.

Kans op zeehonden

Met een beetje geluk spot je ook zeehonden! Hoewel we niets kunnen garanderen, biedt deze tocht een goede kans om deze majestueuze dieren te zien.

Tochtduur

De tocht duurt ongeveer 2 uur – twee uur vol vissen, ontdekken en genieten van de prachtige Waddenzee.

Wanneer kun je meevaren?

Van begin april tot begin november varen we van maandag tot en met zaterdag om 10.30 en 14.00 uur. Van begin november tot begin april varen we op woensdag en zaterdag om 12.00 uur en dagelijks tijdens de vakanties. Genoeg mogelijkheden om jouw perfecte dag te plannen!

Ontdek de Waddenzee en Beleef een Onvergetelijke Garnalenvistocht!

Laat je meevoeren door de magie van de Waddenzee, bewonder de zeedieren van dichtbij en geniet van een heerlijke maaltijd aan boord. Deze garnalenvistocht is een unieke belevenis voor jong en oud, waar plezier en educatie samenkomen. Boek nu jouw avontuur en bereid je voor op een dag vol onvergetelijke momenten op de Waddenzee!

Bijzonder geschikt voor een:

Voorbeeld arrangementen voor groepen

Reactie plaatsen

  Kunnen we je helpen met jouw eigen Texel Tour? marcel slikker kleine foto

Neem vrijblijvend contact met ons, vul het onderstaande formulier in en druk op verzenden