dagje texel met hond

Dagje Texel met hond

Dagje Texel met Hond: Tips en Bezienswaardigheden

Een uitstapje naar Texel met je trouwe viervoeter kan een fantastische belevenis zijn. Dit grootste Nederlandse Waddeneiland verwelkomt niet alleen jou, maar ook je geliefde hond met open armen. In dit artikel duiken we in de onmisbare tips en de meest betoverende bezienswaardigheden voor een dag vol avontuur op Texel, samen met je trouwe metgezel.

Het Perfecte Vervoer

Een goede voorbereiding is het halve werk. Als je van plan bent om met je hond naar Texel te gaan, is het essentieel om de oversteek over de Waddenzee te plannen. De boot vanuit Den Helder is de toegangspoort. Zorg dat je ruim op tijd bent en dat je hond aangelijnd en gechipt is. Handig is ook om een bench of reistas voor je viervoeter bij je te hebben.

Wandelen op Texel

Texel staat bol van adembenemende natuur en uitgestrekte stranden. Het eiland herbergt talloze wandelroutes waar jij en je hond volop kunnen genieten van de omgeving. Enkele pareltjes onder de routes:

De Hors

De Hors betovert met uitgestrekte duinen aan de zuidkant van Texel. Speciaal voor honden is er een losloopgebied waar ze vrij kunnen rennen en ravotten.

De Slufter

De Slufter is een uniek natuurreservaat waar de zee haar gang gaat. Voor honden is er een veilig pad om vrij rond te lopen en te genieten.

De Muy

De Muy betovert met prachtige duinen en vele wandelroutes. Er is een speciale route waar honden vrij kunnen ronddartelen en in het water kunnen spelen.

Tips voor een Geslaagde Dag

 Om jouw dag op Texel met je hond onvergetelijk te maken, delen we nog enkele tips:

  • Voldoende water en voer Zorg dat je genoeg water en voer meeneemt voor je hond, vooral op warme dagen.
  • Houd je hond aangelijnd waar nodig Op bepaalde plaatsen op Texel moeten honden aangelijnd zijn. Let hierop om problemen te vermijden.
  • Ruim de uitwerpselen op Het is van belang de uitwerpselen van je hond op te ruimen om het eiland schoon te houden en andere bezoekers niet tot last te zijn.
  • Maak gebruik van onze e-chopper met hondenkar mogelijkheid


Een dagje Texel met je hond is een onvergetelijke ervaring.


De overvloed aan wandelroutes, bezienswaardigheden en horecagelegenheden maken dit eiland tot een paradijs voor jou en je hond. Zorg wel voor een goede voorbereiding en behandel je hond op de juiste manier.

Veelgestelde Vragen

 Zijn honden toegestaan op de boot naar TexelJa, honden zijn toegestaan op de boot naar Texel, mits ze aangelijnd en gechipt zijn.

Zijn er speciale uitlaatgebieden op Texel? Ja, op Texel zijn er diverse uitlaatgebieden waar honden vrij kunnen rondlopen en spelen.

Zijn honden toegestaan in restaurants op Texel? Op veel horecagelegenheden op Texel zijn honden welkom, maar het is altijd slim om vooraf te informeren.

Zijn er beperkingen voor honden op Texel? Ja, op sommige plekken moeten honden aangelijnd zijn en er zijn gebieden waar honden niet mogen komen. Let hier goed op om problemen te voorkomen.

Jan Holtrop
Door

Jan Holtrop

op 08 Feb 2024

Ik heb net met Ecomare gebeld, maar daar zijn honden niet toegestaan, misschien handig om dit aan te passen

Marcel Slikker
Door

Marcel Slikker

op 08 Feb 2024

Bedankt voor je oplettendheid, ik heb het zojuist aangepast!

Reactie plaatsen

  Kunnen we je helpen met jouw eigen Texel Tour? marcel slikker kleine foto

Neem vrijblijvend contact met ons, vul het onderstaande formulier in en druk op verzenden