E-choppers met Texel Energie
02 september 2022 
0 min. leestijd

E-choppers met Texel Energie

E-choppers met Texel Energie

Onze e-choppers maken veel kilometers en gebruiken dus ook de nodige stroom. Reden om lokaal en duurzame energie af te nemen bij onze lokale groene energie coöperatie Texel Energie. Zij zijn ervan overtuigd dat lokaal én duurzaam opwekken de manier is om de wereld te ontlasten.

Bij TexelEnergie krijgen we daarom energie van Texelse zon en wind. 100% Groen en 100% lokaal opgewekt dankzij diverse duurzame projecten en initiatieven bij ons in de buurt.

Sinds een aantal jaar is TexelEnergie | om onderdeel van om | nieuwe energie, het groenste energiecollectief van Nederland. Samen met tientallen zustercoöperaties hebben zij hetzelfde doel voor ogen: heel Nederland, inclusief Texel, zo snel mogelijk verduurzamen op het gebied van energievoorziening.

Investeren in nieuwe duurzame projecten
Als coöperatie hebben zij geen winstoogmerk. Een groot voordeel hiervan is dat eventuele winst direct wordt geïnvesteerd in nieuwe duurzame projecten.


Op 1 van onze 2 locaties wekken we al zelf energie op door middel van zonnepanelen, op onze hoofd locatie aan De Vang gaan we medio september / oktober 2022 maar liefst 38 zonnepanelen (laten) leggen waarmee we een flink deel van onze energie zelf lokaal opwekken. Echt een duurzame keus dus om bij ons E-choppers te huren!

Over de schrijver
Ondernemende Texelaar en Quality Health Safety Environment officer in de recreatiebranche op Texel. Geboren en getogen in het vissersdorpje Oudeschild.Actief binnen Scouting Texel sinds 1988. Als jeugdlid, leidinggevende en sinds enkele jaren als bestuurslid (voorzitter van de Stichting Scouting Texel).
Reactie plaatsen