zonnepanelen op het dak
E-chopper rijden
Marcel
E-chopper rijden
05/29/2023
1 min
0

E-choppers met Texel Energie

05/29/2023
1 min
0

E-choppers met Texel Energie: Duurzaam en Lokaal

Onze e-choppers leggen veel kilometers af en verbruiken dus de nodige elektriciteit. Daarom hebben we ervoor gekozen om lokale en duurzame energie af te nemen van onze groene energiecoöperatie, Texel Energie. Zij zijn ervan overtuigd dat lokaal en duurzaam opwekken de manier is om de wereld te ontlasten.

100% Groene en lokale energieopwekking

Bij TexelEnergie krijgen we daarom energie van de Texelse zon en wind. Het wordt voor 100% groen en 100% lokaal opgewekt dankzij diverse duurzame projecten en initiatieven in onze buurt.

Sinds enkele jaren is TexelEnergie onderdeel van om | nieuwe energie, het groenste energiecollectief van Nederland. Samen met tientallen zustercoöperaties streven ze naar hetzelfde doel: Nederland, inclusief Texel, zo snel mogelijk verduurzamen op het gebied van energievoorziening.

Investeringen in nieuwe duurzame projecten

Als coöperatie hebben ze geen winstoogmerk. Een groot voordeel hiervan is dat eventuele winst direct wordt geïnvesteerd in nieuwe duurzame projecten.

Eigen zonne-energie voor onze e-choppers

Op één van onze twee locaties wekken we al zelf energie op met behulp van zonnepanelen. Op onze hoofdlocatie aan De Vang hebben we maar liefst 38 zonnepanelen laten installeren, waarmee we een aanzienlijk deel van onze energie lokaal opwekken. Het is dus een duurzame keuze om bij ons e-choppers te huren!

Wanneer je ervoor kiest om met onze e-choppers op avontuur te gaan, draag je indirect bij aan de verduurzaming van het eiland. Door lokale en groene energie af te nemen van Texel Energie, verminderen we onze ecologische voetafdruk en dragen we bij aan een duurzamere toekomst voor Texel en de wereld.

Reacties
Categorieën