Incentive naar Texel, de meerwaarde van een eiland
2 min. leestijd

Incentive naar Texel, de meerwaarde van een eiland

Incentive naar Texel: De Meerwaarde van een Eiland

Een Incentive naar Texel is niet alleen leuk, maar het is wetenschappelijk bewezen dat het een slimme investering is!

In tijden van economische recessie en crisis was het behouden van personeel relatief eenvoudig. Nieuwe medewerkers meldden zich vaak vanzelf aan. Echter, in hoogtijdagen en ook nu, na of tussen de coronaperiode, en met de recente inval in Oekraïne door de Russen, is het voor veel bedrijven een grote uitdaging om hoogwaardig personeel te vinden. En als de medewerkers eenmaal zijn gevonden, blijft het behouden van hen voor het bedrijf een grote uitdaging.

Krapte op de arbeidsmarkt of...

Komt dit door de krapte op de arbeidsmarkt? Of heeft het bedrijf niet genoeg te bieden aan potentiële nieuwe medewerkers? Het is misschien tijd om de voorwaarden eens kritisch te bekijken. Mensen komen namelijk niet alleen voor het salaris, maar ze willen ook een prettige werkomgeving hebben met leuke collega's.

Het creëren van een 'trots' gevoel

Hoe creëer je nu dat gevoel van trots zijn op het bedrijf bij de medewerkers? Hoe zorg je ervoor dat ze scherp en loyaal blijven? Een incentive naar Texel kan hierbij een belangrijke rol spelen. Het creëert niet alleen een gevoel van trots, maar bevordert ook de saamhorigheid en gezelligheid onderling.

Als beloning een incentive

Wetenschappers hebben ontdekt dat niet alleen het salaris, maar ook zelfstandigheid, sociale contacten en uitdaging belangrijke elementen zijn bij het kiezen voor een bedrijf. Onder sociale contacten valt ook de sfeer op de werkvloer, want een baan zonder leuke collega's of gezelligheid is vaak geen lang leven beschoren.

Echter, uitdagende projecten of werkzaamheden betekenen vaak dat er veel van de medewerkers wordt gevraagd. De term "Work hard, Play hard" wordt veel gebruikt om dit harde werken te waarderen onder de medewerkers. In dit opzicht kan een extra motivatie, zoals een incentive naar Texel, zeer gewenst zijn.

Waarom dan juist naar Texel voor een incentive?

Een incentive is eigenlijk een combinatie van beloning, waardering en het opdoen van sociale contacten. Het maakt mensen gelukkiger en vaak blijven ze dan ook langer bij het bedrijf. En hier komt de charme van het eiland Texel om de hoek kijken. Het is namelijk echt even helemaal weg, maar toch dichtbij. Het eiland biedt veel op het gebied van activiteiten, eten, drinken en overnachtingsmogelijkheden voor elke groep.

Aan de slag met een doel voor een incentive naar Texel

Begin vandaag nog met het uitwerken van een doel. Stel doelen om de mensen gelukkiger te maken en ze langer aan het bedrijf te binden. Gelukkigere medewerkers zijn namelijk productiever, helpen beter bij het bepalen van de bedrijfsdoelen en zorgen voor een positieve sfeer op de werkvloer.

Incentives spelen een bijzondere rol binnen het drieluik van "motivatie - uitdaging - sociale contacten". Als echte Texelaars weten we als geen ander hoe een incentive reis het geluk op de werkplek kan vergroten. Met meer dan 30 jaar ervaring in het organiseren van unieke ervaringen, inspirerende zakelijke evenementen en het helpen van klanten om hun doelen te bereiken, staan we ook graag voor je klaar om jouw succes te vergroten.


Over de schrijver
Ondernemende Texelaar en Quality Health Safety Environment officer in de recreatiebranche op Texel. Geboren en getogen in het vissersdorpje Oudeschild. Actief binnen Scouting Texel sinds 1988. Als jeugdlid, leidinggevende en sinds enkele jaren als bestuurslid (voorzitter van de Stichting Scouting Texel).
Reactie plaatsen