Wat te doen op Texel met de Solex
1 min. leestijd

Wat te doen op Texel met de Solex

Wat te doen op Texel met de Solex, highlights en bezienswaardigheden

Eigenlijk het korte antwoord op de vraag 'Wat te doen op Texel met de Solex' is VEEL! Zo zijn er diverse typische Texelse bezienswaardigheden en ook diverse leuke dorpen te bezoeken. En stap eens af bij een natuurgebieden voor de eindeloze mogelijkheden voor een uitje op Texel.

Ook worden er ook vele evenementen en uitjes georganiseerd die tijdens een dagje Texel de mogelijkheid tot een leuke stop onderweg aanbieden. Kortom je hoeft je eigenlijk geen seconde te vervelen tijdens een dagje Texel op de solex.

Enkele bezienswaardigheden en leuke dingen om te doen

Ecomare

Tijdens een Dagje Texel is een uitstapje naar Ecomare een absolute must. Dit natuurmuseum en zeehondenopvang is meer dan een bezienswaardigheid en heeft genoeg in huis voor een onvergetelijk (mid)dagje uit. Wandel binnen in de Walviszaal en ontdek het indrukwekkende formaat van de skeletten.

Maritiem & Juttersmuseum Flora

Ontdek het maritieme heden en verleden, luister naar de juttersverhalen, kijk leuke filmpjes en verbaas je over de vele aangespoelde spullen in het Maritiem & Juttersmuseum Flora. Ook voor kinderen een verrassende Texelse beleving.

Schapenboerderij Texel

Texel is beroemd om zijn vele schapen. Over het gehele eiland zie je ze terug. Zou je ook graag eens zo'n schattig lammetje willen vasthouden? Bij de Schapenboerderij Texel is dat mogelijk. Bijna het hele jaar door worden er lammetjes geboren en ze houden ervan om geknuffeld te worden. Daarnaast krijgt u inzicht in het dagelijkse boerenleven. Van schapen scheren tot het zien van oude melkmachines. Een bezoekje waard!

Over de schrijver
Ondernemende Texelaar en Quality Health Safety Environment officer in de recreatiebranche op Texel. Geboren en getogen in het vissersdorpje Oudeschild. Actief binnen Scouting Texel sinds 1988. Als jeugdlid, leidinggevende en sinds enkele jaren als bestuurslid (voorzitter van de Stichting Scouting Texel).
Reactie plaatsen