texel vanuit de lucht

Texel

Het leukste Waddeneiland van Nederland

Texel is een prachtig Nederlands Waddeneiland dat deel uitmaakt van de provincie Noord-Holland. Zelfs de toonaangevende reisgids Lonely Planet is onder de indruk van Texel. In 2016 heeft de gids Texel op de negende plaats gezet van de tien beste locaties om je vakantie in Europa door te brengen. En dat is natuurlijk volkomen terecht!

Waarom op vakantie naar Texel?

  Texel is een fantastische vakantiebestemming voor iedereen die van wandelen en fietsen houdt. Met maar liefst 140 kilometer aan fietspaden kun je hier eindeloos genieten van de natuur. Het zandstrand van 30 kilometer lang is prachtig en biedt volop mogelijkheden voor ontspanning en vermaak.


  Het eiland heeft een schitterende natuur, met onder andere De Slufter en het Nationaal Park Duinen van Texel. Hier kun je heerlijk wandelen en genieten van de rust en ruimte om je heen. Op Texel adem je nog schone lucht in, wat het eiland extra aantrekkelijk maakt.


  Voor kinderen is het natuurmuseum Ecomare een absolute aanrader. Hier kunnen ze zeehonden, haaien en roggen bewonderen en meer leren over het leven in zee.


  Ook voor jongeren is er genoeg te beleven op het eiland, met uitgaansmogelijkheden in de dorpen Den Burg en De Koog.

  Texel is gemakkelijk bereikbaar met een twintig minuten durende overtocht vanuit Den Helder. Een dagje strand in De Koog of een verkenningstocht op de fiets behoort dus zeker tot de mogelijkheden.

  Op Texel zijn er tal van mooie vakantiehuizen, hotels en vakantieparken te boeken, dus er is voor elk wat wils.

Neem vrijblijvend contact met ons, vul het onderstaande formulier in en druk op verzenden