Praktische informatie verhuur

hier vind je de belangrijkste informatie voor jouw Dagje Texel.

marcel slikker kleine foto

Marcel Slikker

Eigenaar en échte Texelaar

Welkom op ons eiland

Speciaal met ons team willen we je hartelijk begroeten op ons mooie eiland. Binnenkort ga je een leuke rit maken met een van onze voertuigen, en om ervoor te zorgen dat je een geweldige tijd hebt, hebben we wat handige informatie voor je verzameld.

Veel plezier!

Weersomstandigheden op Texel

Het slimme is om je kleding af te stemmen op het weer op Texel. Het eiland verwent je met overvloedige zonneschijn en een beperkte hoeveelheid regen, net als vele andere kustplaatsen. Echter, er waait altijd een verfrissend briesje, wat in de zomer heerlijk verkoelend kan zijn, maar in de winter iets kouder aanvoelt dan je gewend bent thuis.

Om jouw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, bieden wij als extra service onder andere de volgende attenties:

  • Een trendy regenponcho
  • Een comfortabele, warme muts
  • Stijlvolle handschoenen voor behaaglijk warme handen

Voel de zorgeloosheid van Texel tot in je outfit, en geniet optimaal van elk moment op dit prachtige eiland.


Het weerbericht op Texel

Leuke routes en Texeltips

Op het betoverende eiland Texel strekken zich meer dan 140 kilometer aan fietspaden uit, een waar paradijs voor fietsliefhebbers. Wij bieden met plezier een scala aan boeiende fietsroutes aan. Als ware Texelaars staan wij altijd klaar om je te assisteren bij het kiezen van de meest fantastische routes en om je te voorzien van waardevolle Texeltips.

Om je alvast een vliegende start te geven met betrekking tot interessante routes en tips, nodigen we je uit om een kijkje te nemen op de volgende informatieve pagina's:

Parkeren bij onze locatie

  • Kom je met de auto dan kun je beste parkeren bij het parkeerterrein achter de haven van Oudeschild aan de IJsdijk. Dit ligt circa 75 meter van ons, je ziet onze locatie al liggen. Op Texel geldt betaald parkeren met een zogenaamd 'TexelVignet'.
  • Kom je met de fiets of andere tweewielers? Bij onze locatie is er ruimte genoeg om te parkeren. Vraag het aan onze medewerkers
  • Voor een routebeschrijving klik je hier

Kleding voorschrift

De keuze voor de perfecte kleding ligt natuurlijk volledig in jouw handen, maar het is wel verstandig om te bedenken dat kleding mogelijk vies kan worden door het gebruik van onze scooters, fatbikes en solexen. Houd er rekening mee dat witte kleding en/of schoenen bijvoorbeeld minder praktisch zijn.

Kies slim, zodat je volop kunt genieten van je avontuur zonder je zorgen te maken over vlekken. Ontdek Texel in stijl en comfort!

OV op Texel (Texelhopper)

Het openbaar vervoer op Texel bestaat uit een buslijn die op vaste tijden rijdt en kleine busjes die je moet reserveren. De vaste buslijn rijdt tussen de Veerhaven, Den Burg Centrum en De Koog. Voor onze verhuur locatie kun je een klein Texelhopper busje reserveren. De kleine Texelhopper busjes brengen je van en naar meer dan honderd opstapplekken over het eiland.


Onze Texelhopper halte heet 'Vliegwiel'. Daarvandaan is het circa 2 minuten lopen naar De Vang 33-E in Oudeschild.

Boek je Texelhopper


Vervoersbewijs

In een klein Texelhopper busje zijn de volgende vervoerbewijzen geldig:

Een enkele rit kost € 3,05 per persoon

Veelgestelde vragen over de verhuur

Vragen over de Texel Cruiser

Vanaf welke leeftijd mag je rijden?

In principe mag iedereen volgens de Nederlandse wet vanaf 16 jaar mét AM rijbewijs (bromfietscertificaat) rijden. Wij houden 24 jaar aan, echter neem contact met ons op als je jonger bent!

Op onze E-fatbikes mag je echter zonder rijbewijs rijden

Kun je tussendoor de accu's bij laden?

Nee, helaas het laden van de accu's duurt langer dan je verwacht. Wij laden de accu;s op bij onze eigen locatie. Uiteraard met groene energie van TexelEnergie.

Is er een maximum qua gewicht in KG

Het maximale gewicht wat op de Texel Cruiser kan en mag is circa 200 kilogram. Echter wij houden altijd aan dat er maximaal 1 volwassene en 1 kind tot 12 jaar achterop mag. Hoe hoger het gewicht hoe lager de actieradius.

Kun je ook in het donker rijden?

Wij verhuren de voertuigen niet in het donker (m.u.v. een enkele keer in de wintermaanden / eind van de middag). De voertuigen hebben namelijk wel degelijk verlichting.

Vanaf wanneer is de helm ook bij de e-chopper verplicht?

Per 1 januari 2023 is het dragen van een helm verplicht. Lees meer in onze blog

Vragen over annuleren

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Annuleren doen we volgens onze algemene voorwaarden, en bij annulering is dat:
a. > 22 dagen voor aanvang 15 % overeengekomen prijs met minimum van € 35,00
b. > 21 dagen of tussen 21 dagen en 14 dagen voor aanvang 50 % van de overeengekomen prijs
c. 2e dag voor dag van aanvang tot de dag waarop het aanvangt 75 %
d. Op de dag zelf het volledig bedrag

Hoe zit het met annuleren als de weersverwachting slecht is?

In principe veranderd de weersverwachting bijna realtime, op Texel hebben we bovendien het voordeel van de altijd aanwezige wind waardoor regen vaak snel weg waait.
Overleg met ons over de annuleringsmogelijkheden

Wat is een 'slecht weer' voucher en wanneer krijg je die?

Bij slecht weer of een bijzonder slechte weersvoorspelling krijg je van ons een voucher om nog eens terug te komen binnen 12 maanden (kosteloos!). Echter wij bekijken dit van dag op dag aangezien het weer vaak beter is op Texel dan de weersvoorspelling