Praktische informatie verhuur

hier vind je de belangrijkste informatie voor jouw Dagje Texel.

marcel slikker kleine foto

Marcel Slikker

Eigenaar en échte Texelaar

Welkom op ons eiland

Samen met mijn team van enthousiaste mensen heten we je van harte welkom op ons eiland. Binnenkort ga je op stap met een van onze voertuigen, en omdat we je een geweldige ervaring willen bieden hebben we alvast wat praktische informatie voor je verzameld.


Veel plezier!

Weersomstandigheden op Texel

Het is verstandig om je kleding aan te passen aan de weersomstandigheden op Texel. Het eiland heeft namelijk veel zonuren en relatief weinig regen, net als veel andere kustplaatsen. Wel waait er altijd een windje, wat in de zomer lekker verkoelend kan werken maar in de winter juist wat kouder aan kan voelen dan thuis.

Wij hebben daarom als service voor je onder andere de volgende extraatjes:

  • Regenponcho
  • Lekkere warme muts
  • Handschoenen voor warme handen


Het weerbericht op Texel

Leuke routes en Texeltips

Op het eiland Texel zijn er meer dan 140 kilometer aan fietspaden alleen al. Daarom bieden we graag verschillende leuke routes aan. Als echte Texelaars helpen we je altijd graag bij het uitzoeken van de leukste routes en geven we je graag wat Texeltips.

Om je vooraf alvast te helpen met wat leuke routes en tips verwijzen we je graag naar de volgende info pagina's:

Parkeren bij onze locatie

  • Kom je met de auto dan kun je beste parkeren bij het parkeerterrein achter de haven van Oudeschild aan de IJsdijk. Dit ligt circa 75 meter van ons, je ziet onze locatie al liggen. Op Texel geldt betaald parkeren met een zogenaamd 'TexelVignet'.
  • Kom je met de fiets of andere tweewielers? Bij onze locatie is er ruimte genoeg om te parkeren. Vraag het aan onze medewerkersVoor een routebeschrijving kijk je hier

Kleding voorschrift

De beste kleding bepaal je uiteraard zelf, maar houdt er gewoon rekening mee dat kleding wel vies kan worden door onder andere onze scooters, fatbikes en solexen. Witte kleding en/of schoenen zijn bijvoorbeeld niet handig.

OV op Texel (Texelhopper)

Het openbaar vervoer op Texel bestaat uit een buslijn die op vaste tijden rijdt en kleine busjes die je moet reserveren. De vaste buslijn rijdt tussen de Veerhaven, Den Burg Centrum en De Koog. Voor onze verhuur locatie kun je een klein Texelhopper busje reserveren. De kleine Texelhopper busjes brengen je van en naar meer dan honderd opstapplekken over het eiland.


Onze Texelhopper halte heet 'Vliegwiel'. Daarvandaan is het circa 2 minuten lopen naar De Vang 33-E in Oudeschild.

Boek je Texelhopper


Vervoersbewijs

In een klein Texelhopper busje zijn de volgende vervoerbewijzen geldig:

Een enkele rit kost € 3,00 per persoon

Veelgestelde vragen over de verhuur

Vragen over de Texel Cruiser

Vanaf welke leeftijd mag je rijden?

In principe mag iedereen volgens de Nederlandse wet vanaf 16 jaar mét AM rijbewijs (bromfietscertificaat) rijden. Wij houden 24 jaar aan, echter neem contact met ons op als je jonger bent!

Op onze E-fatbikes mag je echter zonder rijbewijs rijden

Kun je tussendoor de accu's bij laden?

Nee, helaas het laden van de accu's duurt langer dan je verwacht. Wij laden de accu;s op bij onze eigen locatie. Uiteraard met groene energie van TexelEnergie.

Is er een maximum qua gewicht in KG

Het maximale gewicht wat op de Texel Cruiser kan en mag is circa 200 kilogram. Echter wij houden altijd aan dat er maximaal 1 volwassene en 1 kind tot 12 jaar achterop mag. Hoe hoger het gewicht hoe lager de actieradius.

Kun je ook in het donker rijden?

Wij verhuren de voertuigen niet in het donker (m.u.v. een enkele keer in de wintermaanden / eind van de middag). De voertuigen hebben namelijk wel degelijk verlichting.

Vanaf wanneer is de helm ook bij de e-chopper verplicht?

Per 1 januari 2023 is het dragen van een helm verplicht. Lees meer in onze blog

Vragen over annuleren

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Annuleren doen we volgens onze algemene voorwaarden, en bij annulering is dat:
a. > 22 dagen voor aanvang 15 % overeengekomen prijs met minimum van € 35,00
b. > 21 dagen of tussen 21 dagen en 14 dagen voor aanvang 50 % van de overeengekomen prijs
c. 2e dag voor dag van aanvang tot de dag waarop het aanvangt 75 %
d. Op de dag zelf het volledig bedrag

Hoe zit het met annuleren als de weersverwachting slecht is?

In principe veranderd de weersverwachting bijna realtime, op Texel hebben we bovendien het voordeel van de altijd aanwezige wind waardoor regen vaak snel weg waait.
Overleg met ons over de annuleringsmogelijkheden

Wat is een 'slecht weer' voucher en wanneer krijg je die?

Bij slecht weer of een bijzonder slechte weersvoorspelling krijg je van ons een voucher om nog eens terug te komen binnen 12 maanden (kosteloos!). Echter wij bekijken dit van dag op dag aangezien het weer vaak beter is op Texel dan de weersvoorspelling