dagje texel wat te doen
Wat te Doen op Texel: Ontdek de Beste Activiteiten
Marcel
Wat te Doen op Texel: Ontdek de Beste Activiteiten
02/02/2024
2 min
0

Dagje Texel? 5x Zien en doen op het Waddeneiland

02/02/2024
2 min
0

Een dagje Texel?

Ontdek 5 geweldige activiteiten op dit prachtige Waddeneiland! Of je nu een hele week wilt genieten van het eilandleven of gewoon een dagje uit gepland hebt; Texel blijft altijd een TOP-bestemming. Als ons grootste Waddeneiland met meer dan 170 km2 aan oppervlakte, valt er genoeg te ontdekken. Nergens anders vind je zulke frisse lucht als op Texel. Het eiland biedt niet alleen brede zandstranden, duinen, graslanden, heide, maar ook polders, kwelders en bossen. Kortom, voor jouw dagelijkse dosis natuur hoef je niet ver te zoeken! En wist je dat Texel ook bijzonder geliefd is bij vogelspotters? Met een beetje moeite kun je zomaar 100 verschillende vogelsoorten spotten.

De overtocht naar Texel

Texel, het eerste Nederlandse Waddeneiland, is eenvoudig te bereiken vanuit de Noord-Hollandse plaats Den Helder. In slechts 20 minuten sta je al met je voeten op het eiland. De veerboot vertrekt dagelijks tussen 06.30 uur en 21.30 uur, elk uur, en in de zomer zelfs nog vaker. Geen zorgen dus om de boot te halen, hij vaart immers zeer regelmatig!

Fietsen op Texel (of een iets 'luier' alternatief)

Texel staat bekend als het fietseiland bij uitstek. Geniet van een ontspannen fietstocht over het eiland, door de natuur en de knusse dorpjes. Stop af en toe bij een terrasje of zet gewoon even je fiets aan de kant om te genieten van de prachtige natuur op Texel. Overal op het eiland kun je fietsen huren, zelfs direct vanaf de Veerhaven.

Daarnaast kun je ook een tocht maken op een elektrische fatbike, de e-chopper, of misschien wel op de nostalgische solex. Of je nu met z'n tweeën bent of met een hele groep, het is extra leuk als je het wat minder actief wilt aanpakken. Maak prachtige tochten van 25 kilometer per uur over Texel en ontdek bijvoorbeeld het Nationaal Park de Duinen van Texel. Of maak een uitstapje naar De Koog of Den Hoorn, vanwaar de Texelse stranden op slechts een kwartiertje rijden liggen.

Strandwandeling

Naast fietsen is Texel ook perfect voor een heerlijke wandeling. Of je nu kiest voor wadlopen met onze Texelse gids of je dag begint met een verkwikkende strandwandeling; beide activiteiten staan garant voor het genieten van de natuur. Als je met kinderen komt, raad ik zeker het Sommeltjespad aan. Een ontzettend leuk kindernatuurpad in het Dennenbos, vlakbij Hotel Van Der Valk De Koog. Hier kunnen de kinderen 'Sommeltjes' (een soort Texelse kabouters) zoeken. Plezier gegarandeerd!

Proef Texels Skuumkoppe

Waarschijnlijk heb je al eens gehoord van Texels bier, met name de heerlijke Texelse Skuumkoppe. Misschien ben je al eerder op Texel geweest en heb je al kennisgemaakt met dit smaakvolle biertje. Het brengt je meteen in de sfeer van het eiland, of je nu aan zee bent, in de zon of op een terras. Wil je zien hoe dit bier wordt gebrouwen? Op de Texelse brouwerij worden vrijwel dagelijks rondleidingen gegeven. Na de rondleiding kun je ook genieten van een kleine proeverij van verschillende Texelse bieren.

Strandjutten

Op het Texelse strand spoelen regelmatig bijzondere items aan, afkomstig van scheepvaart, recente en historische strandingen en nog veel meer. In het Maritiem & Juttersmuseum Flora kun je al deze strandvondsten in één museum bewonderen. Schuif aan in het Juttershol bij een echte Jutter en geniet van prachtige verhalen.


Reacties
Categorieën