Restaurant BOSQ

Restaurant BOSQ

Het restaurant is gelegen op een unieke locatie aan de rand van het Texelse dennenbos

De mediterrane keuken van BOSQ

De kookkunsten van de Texelse chef-kok Robin Koenen van restaurant BOSQ krijgen steeds meer erkenning. Dat geldt niet alleen voor de groeiende kring vaste gasten, maar ook voor vakgenoten. Zo werd zijn bedrijf in 2018 door de culinaire gids Lekker opgenomen in de top 500 van beste Nederlandse restaurants.

Robin heeft een heel eigen opvatting van koken. Zo laten ‘echt Texelse’ producten als garnalen, kokkels en lamsvlees zich volgens hem uitstekend combineren met de mediterrane keuken. ‘Het is leuk om de smaken van verschillende keukens te combineren.’

Over zijn eigen horizon
Dat betekent dat hij graag over zijn eigen horizon heen kijkt. Het vlees dat Robin bereidt, komt veelal van Texel en de vis, schelp- en schaaldieren zijn gevangen in de wateren rond het eiland. Maar de kruidenmelanges en olijfoliën waarmee hij werkt, komen van ver.

Daarnaast is Robin een liefhebber van het culinaire leven rond de Middellandse Zee. ‘De mediterrane keuken staat voor pure smaken, niet al te ingewikkelde bereidingen en vaak maar een paar ingrediënten. Het zijn de combinaties die het ‘m doen.’

Opvallend is dat de menukaart bij BOSQ geen onderscheid maakt tussen voor- en hoofdgerechten. De gerechten zijn niet al te groot, zodat je er meerdere kunt bestellen en daardoor ook meer variatie hebt.

Brunch of high tea
Behalve voor je een diner, kun je bij BOSQ heel goed gerecht voor een lunch, een ‘boozy’ brunch of een high tea. De wijnkelder is ingericht voor ‘private dining’, voor groepen van vier tot twaalf personen.

Robin Koenen en zijn (gast)vrouw Marlies ontvangen hun gasten op een bijzondere locatie. BOSQ is gevestigd aan het rand van het Texelse bos, met uitzicht over de weilanden en in de verte het witte kerkje van Den Hoorn.


Meer weten over restaurant BOSQ? Neem vrijblijvend contact met ons op:


Reactie plaatsen

Neem vrijblijvend contact met ons, vul het onderstaande formulier in en druk op verzenden