Facebook Twitter.png Instagram
54d22b9e0d5fbeb671afda5b_icon_locatie.png
Heemskerckstraat 31 1792AA OUDESCHILD-TEXEL
Texel Tours
Bus huren
images/categorie_bus-huren.png
Specials
images/categorie_specials.png
Groepen
images/categorie_groepen.png
Agenda
images/categorie_agenda.png
Uitjes op Texel
images/categorie_vuurtoren-2.png

Garnalenvissen

http://texeltours.nl/wp-content/uploads/2017/03/P1060472-e1489003898507.jpg
 • http://texeltours.nl/wp-content/themes/evenementenbureautexel/images/krul_paars.png
  Geschikt voor alle leeftijden
 • http://texeltours.nl/wp-content/themes/evenementenbureautexel/images/krul_paars.png
  Ophalen Den Helder mogelijk
 • http://texeltours.nl/wp-content/themes/evenementenbureautexel/images/krul_paars.png
  Meerdere afvaarttijden
 • http://texeltours.nl/wp-content/themes/evenementenbureautexel/images/krul_paars.png
  TX 10 beschikt over rolstoellift

Ga je mee garnalenvissen

Bijna dagelijks vertrekken de garnalenkotters vanuit de mooie haven van Oudeschild voor een 2 uur durende vaartocht op de Waddenzee.

Onderweg gaan we garnalenvissen en zeehonden kijken met echte Texelse vissersboten: de kotters Walrus TX20 en Emmie TX10! De zeehonden liggen vaak op de zandbanken langs de kust. Soms zwemmen ze vlakbij!

 

De garnalenvangst sorteren

Vanuit de haven van Oudeschild varen we het wad op, voor een tocht van zo’n twee uur. We gooien de netten uit op zee en na een half uurtje halen we ze weer op. Tijdens het legen van het net aan boord van het schip krijg iedereen tekst en uitleg over de vangst. Als eerst worden de garnalen gesorteerd in een speciale machine. Wat overblijft is de ‘bijvangst’: verschillende visjes, krabben en zeesterren. Er is alle tijd om deze in onze open aquaria/leefbakken te bewonderen, aan te raken en te ruiken, voor ze weer overboord gaan terug de Waddenzee in.

 

Koken van garnalen, pellen en proeven

De gevangen garnalen koken we meteen aan boord. Ze gaan in een grote kookpot met zeewater. Eenmaal gekookt krijgen ze hun mooie roze kleur en hun kromme vorm. Aan boord van de garnalenkotter kun je ze zelf pellen en proeven. Als je wil mag je een zakje ongepelde garnalen mee naar huis nemen om daar verder te genieten van deze zilte lekkernij.

 

Zeehonden spotten op het wad

Wel eens een zeehondenkop zien opduiken uit de golven? Of een groep zeehonden zien liggen zonnen op een zandbank? Op de terugweg varen we langs de plekken waar de zeehonden graag even uitrusten. Door de geringe diepgang van de kotters kunnen we er vlakbij komen, maar zonder ze natuurlijk te verstoren. Houd de fotocamera paraat voor unieke foto’s! Bij hoog water zwemmen de zeehonden soms zelfs naast het schip, want ze zijn vaak erg nieuwsgierig en niet bang voor de kotters. Met een beetje geluk zien we ze van heel dichtbij.

‹ TERUG NAAR OVERZICHT
Nog meer ideeën opdoen? Keer terug naar het overzicht 
Cresta WhatsApp Chat
Verstuur via Whatsapp